همه چیز درباره ی کابینت و کمد دیواری

ساخت و نصب کمد دیواری و کابینت

ساخت و نصب کمد دیواری و کابینت به مهارت خاصی نیاز دارند و باید نوع آن با توجه به اندازه محیط اتاق و آشپزخانه و انتظاری که از آن دارند مشخص شود. کمد دیواری ها معمولا برای کمد جارختخوابی و کمد جای لباس ساخته می شوند اما امروزه با ایجاد تغییراتی در ظاهر آن ها و استفاده از آیینه کاری، ظاهری شیک به آن ها بخشیده اند که در سالن پذیرایی نیز از آن ها استفاده می شود. همچنین با اجرای کابینت های مدرن و به روز سبک طراحی قدیمی کابینت ها به طور کامل به خاطرات پیوسته است.
نصب کمد دیواری یکی از بهترین روش ها برای نظم دادن به اتاق خواب ها و فضای داخلی منزل است. این مسئله مخصوصا در آپارتمان های نقلی امروزی بیشتر اهمیت پیدا می کند، زیرا می توان از فضای عمودی موجود در اتاق ها با کمک طبقه های کمد دیواری به بهترین شکل ممکن استفاده نمود. کمد دیواری ها دارای انواع مختلفی هستند که با توجه به فضای در دسترس و هزینه ای که می خواهید به برای این کار اختصاص دهید می توانید از آن ها استفاده نمایید. با ما همراه باشید تا یک سری اطلاعات مفید در این زمینه برایتان شرح دهیم.

انواع کمد دیواری :

کمد دیواری ریلی

مزیت برتر این نوع کمدها نسبت به سایر مدل درب‌های کمد این است که برای فضاهای کوچک که جای چندانی برای باز کردن درب کمد وجود ندارد، بسیار مناسب هستند. درب این کمد دیواری‌ها همان‌طور که از اسمشان پیداست برروی یک ریل حرکت می‌کند. این کمدها یکی از انواع کمد دیواری جدید است که با سبک ساده و مینیمال طراحی دکوراسیون داخلی خانه‌ها هم‌خوانی خوبی دارد.
از آنجایی که در کمد دیواری‌های ریلی دست سازنده باز است که کمد‌های عریض‌تری بسازد، فضای داخلی کمد را می‌توان بسیار بهینه‌تر طراحی کرد، به طوری که جای بیشتری برای جا دادن وسایل در آن باشد. فضای داخلی این کمدها را می‌توان ترکیبی از کشو، رگال آویز لباس و آویز شلوار کار کرد. از این کمدها حتی در اتاق خواب و به عنوان کمد دیواری رختخواب نیز می‌توان استفاده کرد.
محبوب ترین مورد درباره کمد دیواری ریلی، آینه ای است – درهای کمد دیواری آینه ای – که به راحتی قابل اجرا است. سطوح بزرگ بازتابنده راهی عالی برای ایجاد احساس نور بیشتر و از بین بردن نیاز به آینه قدی جداگانه در اتاق خواب شما است.

کمد دیواری لولایی

درب کمد دیواری لولایی، مانند درب‌هایی معمولی بر روی لولا باز و بسته می‌شود. در این نوع محصول چون عرض درب‌ها محدود است، فضای داخل کمد نیز به قسمت‌های کوچک‌تری تقسیم می‌شود. درب لولایی بیشتر مناسب کمد دیواری اتاق خواب است. اما اگر با درب شیشه‌ای کار شود، می‌توان از آن در پذیرایی به عنوان بوفه برای قرار دادن ظروف آنتیک یا وسایل تزئینی نیز استفاده کرد.
اگه توجه کرده باشین، کمد دیواری با درب‌های لولایی، بیشتر برای سبک کلاسیک، اجرا می‌شه، البته در سبک مدرن هم غیرقابل استفاده نیست. این درحالی است که کمد دیواری ریلی، مناسب افرادی با سلیقه مدرن است. اگه طراحی داخلی خانه شما، سبک و سیاق کلاسیک داره، پس استفاده از کمد دیواری درب لولایی رو به شما پیشنهاد می‌کنیم.
اگه عمق کمد دیواری شما، 80 سانتی‌متر باشه، تنها فضایی که درب‌های کمد دیواری لولایی اشغال میکنن، دو سانتی‌متر هست. با این شرایط، 78 سانتی‌متر دیگه، فضا در اختیار شما باقی می‌مونه. همین مسئله باعث می‌شه در خانه‌هایی با متراژ خیلی کم، برای استفاده بهینه از فضا، ترجیح افراد، استفاده از کمد دیواری لولایی باشه.

کمد دیواری بدون درب

برخی از منازل دارای اتاقی به نام اتاق کلوزت هستند که در آن اتاق دیگر از کتابخانه، میز مطالعه و یا سرویس خواب خبری نیست و سرتاسر دیوار های آن اتاق با کمد های دیواری پوشانده میشود و صرفا جهت نگهداری از لباس ها، کیف و کفش، کراوات، کمربند و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
از مزیت های این کمد دیواری های اتاق لباس ها بدون درب بودن آنها میباشد و تنها درب موجود درب خود اتاق تعویض و نگهداری لباس ها میباشد و دیگر جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار و کثیفی به داخل کمد ها نیاز به درب برای کمد ها نبوده و زیرا این اتاق کاملا ایزوله بوده و صرفا برای تعویض لباس ها مورد استفاده قرار میگیرند و در زمان استفاده هم میتوانید همه لباس ها و کیف و کفش ها را در یک زمان مشاهده و هریک را انتخاب کردید به راحتی بردارید و دیگر نیازی به زحمت باز و بسته کردن درب های کمد دیواری چه ریلی و چه لولایی ندارید.
این مدل کمد دیواری های بدون درب را میتوانید با متریال های دلخواه خود مانند ام دی اف mdf هایگلاس و ممبران ها سفارش دهید و هر نوع رنگ و طرح دلخواه را میتوانید از روی سمپل های رنگ انتخاب و در ساخت سفارش خود استفاده نمایید.

انواع سبک های مختلف طراحی کابینت:

سبک طراحی کلاسیک

کابینت کلاسیک، دنباله ی هنر طراحی داخلی کلاسیکه و بنابراین ویژگی اصلی هنر کلاسیک یعنی نوستالژی بودن رو با خودش به یدک میکشه. در آشپزخانه ی کلاسیک، کابینت ممبران کلاسیک و کابینت چوب کلاسیک دیده میشه. این دو متریال قابلیت ایجاد طرح و نقش های مختلف ساده و پیچیده رو روی خودشون دارن. طرح هایی که از مشخصه های دیگر این سبک از کابینت هاست.
کابینت کلاسیک آشپزخانه عموماً دارای طرح های ساده نبوده و نقش و نگار های زیادی داره. برای مثال پاخورها و تاجهای پرنقش و یا درب های دارای معرق و منبت و درب هایی که سطح بالشی شکل و منحنی دارن از مشخصه های طرح های کلاسیک کابینته. این کابینت اجزایی مثل تاج داره که در کابینت های مدرن به چشم نمیخوره. همچنین سرستون های منبت کاری شده و قاب های زیبا از دیگر ویژگی های کابینت های کلاسیک است. بعلاوه باید اینو هم بگم که قیمت کابینت کلاسیک به دلیل نقش و نگارها و متریال سازنده، خیلی بالاست. یکی دیگر از ویژگی های شاخص کابینت های کلاسیک اینه که اجزا به صورت قرینه هستن. کلاً طراحی آشپزخانه کلاسیک براساس قرینگی صورت می گیرد.

سبک طراحی مدرن

کابینت مدرن ، سبکی از کابینت آشپزخانه محسوب می‌شود که اگر بخواهیم آن را در یک جمله و خاصه در یک کلمه بیان کنیم، باید بگوییم سادگی و تمام! آنچه بیش از هر چیز دیگری در کابینت مدرن، جلوه‌گری می‌کند، سادگی است.
گاهی کابینت مدرن چنان ساده است، که مانند دیوار آشپزخانه به نظر می‌رسد، یعنی نه تنها از سقف تا کف زمین امتداد دارد، بلکه فاقد دستگیره نیز بوده و تنها مرز باریکی در بین کابینت‌ها دیده می‌شود. این مدل از کابینت‌ها، بیشتر در آشپزخانه‌های کوچک و یا آشپزخانه‌هایی که فضای آن با اتاق نشیمن یکسان است، تعبیه می‌شود و دلیل آن است که حداکثر استفاده از فضای موجود بشود و بتوان کابینت‌های بیشتری را تعبیه نمود.
کابینت مدرن، نقطه‌ی مقابل کابینت کلاسیک است. شاید بتوان گفت، دلزدگی از طرح‌ها و مدل‌های اشراف‌گونه کابینت کلاسیک، افراد را به سادگی بیش از حد کابینت مدرن سوق داده است. طراحان برای مقابله با نمایش افراطی کابینت کلاسیک، کابینتی ساده و بی‌آلایش طراحی کردند که راز زیبایی آن، همان سادگی است.

سبک طراحی نئوکلاسیک

کابینت نئوکلاسیک در واقع برگرفته از سبک نئوکلاسیک است و به شما آشپزخانه‌ای کاربردی، مدرن، شیک، ساده با حال و هوایی کلاسیک می‌دهد که مدرنیته و سنت را در کنار هم به وجود می‌آورد
ویژگی بارز کابینت نئوکلاسیک سادگی آن‌ها در طراحی با استفاده از خطوط صاف و دایره‌ای ساده است. در واقع جزئیات بسیار ظریف پیاده‌سازی می‌شود و همچنین بیشتر در رنگ‌های سرد و ملایم اجرا می‌شود اما سفید و طوسی بیشترین طرفدار را دارند. از ویژگی‌های بارز سبک نئوکلاسیک این است که بعضی از کابینت‌ها دربهای شیشه‌ای دارند و اصطلاحا در نقش ویترین استفاده می‌شوند و یکی درگر از ویژگی های بارز این نوع کابینت ها این است که صفحه کابینت و پیشخوان در آنها اغلب سنگ انتخاب می‌شود.
درست است که کابینت نئوکلاسیک جزئیات سبک کلاسیک را ندارد و منبت‌کاری در آن انجام نمی‌شود اما مثل کابینت مدرن هم ساده نیست و در ساده‌ترین حالت خودش قاب ساده‌ای به صورت آفست ( یا اصطلاحاً شیکر استایل) داخل درب دیده می‌شود. قاب درب معمولا از چوب یا MDF ساخته می‌شود که بسته به نوع طرح با کام و زبانه یا فارسی با هم کلاف می‌شوند.

انواع کمد دیواری و کابینت بر اساس متریال

برخلاف گذشته که کمد دیواری‌ها عموما چوبی بودند، برای ساخت کمدهای دیواری جدید از متریال‌های مختلفی می‌توان استفاده کرد. انواع متریال مورد استفاده برای ساخت کابینت عبارتند از ام دی اف، ممبران، هایگلاس، ملامینه، چوب، پلی اورتان (PU)، انزو و پی وی سی. در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.

  1. کمد دیواری ام دی اف
  2. کمد دیواری هایگلاس
  3. کمد دیواری ممبران
  4. کمد دیواری ملامینه
  5. کمد دیواری چوبی
  6. کمد دیواری پلی اورتان
  7. کمد دیواری انزو
  8. کمد دیواری پی وی سی

امروزه کاربرد کمد دیواری ها فقط به اتاق های خواب و نظم بخشیدن به آن ها محدود نمی شود و در فضای پذیرایی و نشیمن نیز به عنوان کتابخانه یا بوفه استفاده می شوند. بنابراین جنبه تزئینی نیز دارند. همچنین در مواردی که می خواهند فضای اتاق بزرگ تر به نظر برسد درب کمد دیواری ها را با روکشی از آینه تهیه می کنند که بسیار شیک و زیبا خواهد بود.

جهت بازسازی و نصب کابین آشپزخانه و یا کمد دیواری خانه ی خود می توانید با ما در ارتباط باشید. تنها کافیست از طریق راه های ارتباطی با ما تماس حاصل فرمایید.

لینک های مرتبط

  1. آموزش ساخت کمد دیواری
  2. آموزش نصب کابینت در ۸ گام
  3. معرفی انواع کابینت شناخته شده در ایران – اژینو