همه چیز درباره ی لمینت و پارکت کاری کف خانه

یکی از اصلی‌ترین تغییرات در فضای داخلی منزل که می‌تواند روی حال و هوای کلیِ دکوراسیون خانه نیز اثر زیادی داشته باشد عوض کردن پوشش کف است. پوشش کف اگر به درستی انتخاب شود می‌تواند هماهنگی خاصی با مبلمان و نورپردازی خانه پیدا کند و محیطی گرم و دوست‌داشتنی را برایتان به ارمغان بیاورد. اما مانند سایر موارد برای انتخاب نوع کف‌پوش گزینه‌های متفاوتی پیش روی شماست
در این صفحه می‌خواهیم برایتان از تفاوت و کارایی های پارکت لمینت بگوییم. پس لطفاهمراه ما باشید.

پارکت چیست؟

پارکت یک نوع کف‌پوش است که از چوب طبیعی به شکل صفحات نازک ساخته شده است و دارای انواع مختلفی از لحاظ اندازه و طرح است و جهت کاور کردن سطح زمین بکار می‌رود. فرآیند تولید پارکت، فرایند خاص و پیچیده‌ای نیست، بلکه تنها چوب درختان به الوار تبدیل می‌شوند و سپس در ابعاد کوچک برش می‌خورند و هنگام نصب، این قطعات در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
هر کدام از این درختان و به طبع پارکتی که از چوب آنها ساخته می‌شود، دارای مزایای خاص خود از جمله رنگ، سختی و دوام آنها، روشن یا تیره بودن و غیره می‌باشند. این کف‌پوش چوبی به دلیل زیبایی خاصی که دارد توانسته به سرعت در بین مشتریان جای خود را باز کند. پارکت ها دارای انواع مختلفی هستند که ما در این بخش تنها به پارکت لمینت خواهیم پرداخت.

پارکت لمینت

کفپوش لمینت که بدلیل کاربردی که مشابه پارکت دارد با آن پارکت لمینت نیز گفته می شود، از مواد ترکیبی ساخته می شوند که یکی از آنها چوب است. عمدتا جنس اصلی این محصول را HDF مخفف عبارت(Hard Density Fiberhood) تشکیل می دهد. هر چند از نظر ظاهری ممکن است بنظر بیاید که این دو محصول شبیه به هم هستند اما تفاوت های اساسی بین این دو هست. در حقیقت با ورود کفپوش پارکت لمینت به بازارهای جهان، کم کم خرید و استفاده از پارکت های چوبی کمتر شد تا جایی که امروزه به گفته بسیاری از کارشناسان، در بسیاری از کشورهای جهان، لمینت کف جای پارکت های چوبی را گرفته و به دلیل مزایای فراوانی که این کفپوش ها برای مصرف کنندگان دارند، بسیاری از مردم امروزه این نوع کفپوش ها را ترجیح می دهند.

تفاوت کفپوش پارکت لمینت و پارکت های چوبی:

از مهمترین مزایا و تفاوت های این کفپوش ها با پارکت های چوبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. داشتن طرح های متنوع و مختلف با رنگبندی گسترده
  2. به دلیل قرار دادن فوم زیر سطح لمینت، پس از نصب معمولا مقدار زیادی از انتقال صدا به طبقه پایین جلوگیری می شود. · هزینه پارکت لمینت برای نصب در مقایسه با نصب پارکت چوبی به مراتب پایین تر می باشد.
  3. عدم صدمه دیدن کف اتاق بخاطر استفاده نکردن از چسب هنگام نصب
  4. مقاومت بالا در برابر خراش توسط اجسام نوک تیز
  5. نصب آسان و سرعت بالای نصب در محل مورد نظر نسبت به پارکت چوبی و یا سایر کفپوش ها
  6. پارکت لمینت در برابر آب و رطوبت دوام بالایی داشته و بر عکس پارکت چوبی قرارگیری در این شرایط مشکلی را برای آن بوجود نخواهد آورد.
  7. قابلیت جداسازی و نصب پارکت لمینت در محیطی دیگر
  8. برخلاف پارکت ها که از جنس چوب هستند، جهت نصب پارکت لمینت نیاز به استفاده از چسب نیست. اینکار توسط شیارهایی خاص که دور لمینت هستند و به آنها کلیک می گویند، انجام می شود. یعنی این شیارهای بین پارکت لمینت هایی که کنار هم قرار داده می شود، اصطلاحا بصورت نر و ماده در هم قفل می شوند.

پارکت چوبی

جنس چوب استفاده شده در پارکت چوبی براساس عوامل مختلف تعیین میشود . برای پارکت چوبی عموما از چوب هایی مانند چوب درخت راش، چوب درخت بلوط، چوب درخت گردو، چوب درخت افرا، چوب درخت زبان گنجشک استفاده میشود . پارکت های چوبی همگی از چوب طبیعی ساخته میشوند و به دلیل استفاده از چوب طبیعی دامنه انتخاب گسترده ای را با قیمت و کیفیت مختلف برای علاقمندان به ارمغان می آورد. پارکت ها در سیستم های قدیمی تر عموما شامل قطعات متعددی بودند که حتما با چسب به یکدیگر و کف متصل میشدند اما در سال های اخیر پارکت ها به صورت کلیکی در یکدیگر قفل میشوند.
پارکت های چوب پارسیاوود بدلیل دوام و ثبات ابعاد آن در بازار منحصر بفرد است. این پارکت های سه لایه شامل سه لایه همپوشانی شده است که هرکدام از چوب های واقعی ساخته شده اند و موجب تقویت لایه های دیگر میشود.

تفاوت پارکت چوبی و لمینیت

بسیار مهم است که پارکت چوبی و لیمینت با از نظر قیمت پارکت چوبی، جنس و کیفیت کار اشتباه نگیریم – پارکت از چوب طبیعی ساخته شده است ولی لمینیت محصولی صنعتی ست که نمای اصلی آنها از طرح چوب کپی برداری شده است. برای ساخت لمینیت عموما از چوب MDF یا چندلایه الیاف چوب متراکم و به هم فشرده (HDF) به همراه رزین ملامین ساخته شده‌اند و سطح خارجی آنها روکشی دارد که مشابه نقش و نگارهای چوب طبیعی است.

انواع پارکت چوبی

پارکت های چوبی بنا بر سلیقه و کاربردشان به دو دسته پارکت تمام چوب و پارکت سه لایه (پارکت مهندسی شده) تقسیم میشوند که در پارکت تمام چوب، کل چوب مورد استفاده،چوب ترمووود میباشد . در پارکت مهندسی شده نیز سه لایه چوب مورد استفاده قرار میگیرد که تنها چوب روی کار به ضخامت حدودا ۳ میلیمتر ترمووود می باشد و دولایه زیرین آن دو لایه چوب ارزان تر مورد استفاده قرار میگیردکه با فشار و حرارت به یکدیگر متصل میگردد.

کفپوش سنگی

سنگ ها به عنوان یک عنصر طبیعی منحصر به فرد ، نقش بسیاری را در دیزاین داخلی ساختمان و زیبایی محیط بر عهده دارند. در واقع ویژگی های خاص عنصر سنگ باعث شده است که از آن به عنوان مصالح ساختمانی ، در داخل و خارج از محیط استفاده کنند. یکی از کاربرد های اصلی سنگ های طبیعی و مصنوعی ، پوشش کف محیط است
کفپوش سنگی از تنوع بالایی برخوردار است و برای پوشش کف محیط از سنگ هایی با ویژگی های متفاوت استفاده می شود. انواع آن عبارتند از:

  1. کفپوش سنگی گرانیت

    یکی از انواع سنگ های طبیعی که برای پوشش کف محیط استفاده می شود ، سنگ گرانیت است. سنگ های گرانیتی در دماهای بالا و در اثر فشار زیاد ساخته می شوند ، به همین دلیل سختی بالایی دارند و در برابر خط و خش مقاوم هستند. سنگ گرانیتی از تنوع بسیاری برخوردار است. معمولا از کفپوش گرانیتی به دلیل تنوع در طرح و رنگ و مقاومت بالای آن برای پوشش محیط های پر رفت وآمد مانند سالن های پذیرایی ، رستوران ، تالار ها و… استفاده می کنند. سنگ گرانیتی قابل شست وشو است و با استفاده از آب به راحتی تمیز می شود. نگهداری آسان کفپوش های گرانیتی باعث شده است که برای پوشش محیط هایی با متراژ زیاد ، از آن استفاده کنند.

  2. کفپوش سنگی مرمر

    یکی از زیباترین و جذاب ترین سنگ های طبیعی که برای ساخت انواع کفپوش سنگی استفاده می شود ، سنگ مرمر است. سنگ مرمر از درخشندگی بسیار بالایی برخوردار است و باعث روشنایی محیط می شود. اگر چه این سنگ ها باعث جذب گرد و خاک می شوند ، اما شست و شوی آسان باعث شده است که از آن به عنوان کفپوش استفاده کنند. سنگ مرمر نسبت به سنگ های گرانیتی از مقاومت کمتری برخوردار است. به همین دلیل بهتر است برای پوشش محیط های رفت و آمد مانند تالار ، رستوران ، استخر و… از این نوع سنگ ها استفاده نشود.

  3. کفپوش سنگی مرمریت

    مرمریت یک انتخاب مناسب برای پوشش کف محیط است. این کفپوش از تنوع بالایی در رنگ و طرح برخوردار است. با این حال سنگ های مرمریت برای محیط هایی مانند حمام ، استخر ، آشپزخانه مناسب نیستند؛ زیرا باعث جذب رطوبت می شوند. کفپوش سنگی مرمریت بسیار براق است و باعث روشن شدن محیط نیز می شود. همچنین صیغلی بودن این نوع سنگ باعث شده است که تمیز کردن آن به راحتی انجام شود.

  4. کفپوش سنگی تراورتن

    کفپوش تراورتن معمولا از آهک تهیه می شود. این سنگ ها از طرح های بسیار متنوعی تشکیل شده اند و باعث زیبایی بیشتر محیط می شوند. با این وجود سنگ های تراورتن نسبت به سنگ های گرنیتی از مقاومت کمتری برخوردار هستند. بنابراین بهتر است برای محیط های کم رفت و آمد مانند اتاق خواب یا اتاق پذیرایی از این کفپوش زیبا استفاده شود.

کفپوش سرامیکی

سرامیک محصولی است که از خاک رس به دست می آید و اجزای تشکیل دهنده آن مواد غیر آلی و غیر فلزی است که در دمای بالا شکل اولیه خود را حفظ می کند. به کاشی که روند لعاب کاری روی آن دنبال می شود عموماً سرامیک گفته می شود. این روزها از سرامیک های طرح دار به عنوان یک کف پوش ایده ال بسیار استفاده می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید در مقایسه قیمتی سنگ و سرامیک، سرامیک قیمت تمام شده کمتری را به خود اختصاص داده است از همین رو یک خرید مقرون به صرفه به شمار می آید. سرامیک ها به صورت لعابدار و بدون لعاب تولید می شوند.

ویژگی های سرامیک کدام است؟

  1. سرامیک محصولی مقرون به صرفه است و از سنگ ارزان تر است
  2. دوام بسیار بالایی دارد و به عنوان یک روکش سخت از آن استفاده می شود.
  3. جذب آب سرامیک بسیار پایین است و برای سرویس بهداشتی گزینه ایده الی است.
  4. سرامیک عموماً با چسب بروی زمین یا دیوار فیکس می شود از همین رو قطر آن بعد از نصب بسیار کم است.
  5. در برابر لکه و ضربه سرامیک مقاومت خوبی را از خود نشان داده است.
  6. سرامیک بدون لعاب در زمان نصب نیاز به درز بندی دارد تا مانع نفوذ آب به سطح زیرین آن شود.
  7. یک لایه سیلر باید بعد از نصب روی کار بیاید تا در برابر لک مقاوم تر شود.

حالا استفاده از کفپوش سنگی یا سرامیکی؟

سنگ به راحتی در برابر اسید آسیب پذیر است از همین رو نباید در پرسه نظافت از مواد اسیدی به صورت مستقیم بر روی سنگ ها استفاده شود. این امر سبب می شود در طی گذر زمان سنگ ها کدر و بد رنگ به تصویر کشیده شوند. از آنجایی که اگر روی سنگ لکی حاصل شود به راحتی دیگر برداشته نمی شود بعد از نصب باید از یک لایه محافظ به نام سیلر به منظور جلوگیری از لک شدن سنگ استفاده شود. حال آنکه برای سرامیک های لعاب دار به راحتی می توانید از هر ماده تمیز کننده ای استفاده کنید. استفاده از هر گونه مواد شیمیایی برای نظافت سرامیک مجاز است به شرط آن که سبب تجزیه بند کشی های بین درزها نشوید. در یک نگاه کلی می توانیم به این مهم پی ببریم که نظافت سنگ قدری از سرامیک سخت تر است
در آخر قابل ذکر است که تیم ساختمانی و طراحی داخلی محمدی با امکانات پیشرفته و مدرن می تواند در باره ی به کارگیری هر یک از موارد بالا متناسب با خانه تان مشاوره رایگان در اختیارتان قرار بدهد و در نهایت طرح و ایده ی مورد نظر شما را نیز مطابق با خواسته تان پیاده سازی کند. برای نصب و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تماس حاصل فرمایید.

بهره گیری از لینک های مرتبط در خصوص تولید محتوا

  1. همه چیز درباره ی کفپوش های سرامیکی و سنگی
  2. انواع دیوارپوش ها و کفپوش های چیدمانه
  3. محصولات خانه و آشپزخانه ی solabest