همه چیز درباره ی قرنیز کاری دیوارهای خانه

قرنیز چیست؟

قرنیز قطعه ای از جنس MDF، PVC، چوب یا سنگ است که در پایین ترین قسمت دیوارها و محل تقاطع دیوار با کف ساختمان به صورت نواری با ارتفاع کم اجرا می شود، استفاده از قرنیز نوعی از کم هزینه ترین روشهای تزیینی در دکوراسیون داخلی محسوب می شود.
استفاده از این ابزار علاوه زیبایی بخشی دیوار ها در عدم انتقال رطوبت و عدم آسیب گوشه های دیوار نیز تأثیر گذار است، امروزه انواع متنوعی از قرنیز در بازار وجود دارد که شما میتوانید با توجه به نیازتان آن ها را خریداری کنید، این ابزار در رنگ و اندازه های متفاوتی ساخته می شود، به طور معمول ارتفاع قرنیزها 7 ، 9 ، 11 و 15 سانتی‌متری می باشد که از آن ها متناسب با دیوارهای کم ارتفاع و بزرگ استفاده می شود.

کاربردهای قرنیز

ممکن است برای شما نیز سؤال پیش آمده باشد که کاربرد استفاده از قرنیز چیست و آیا استفاده از آن برای ساختمان ضرورت دارد؟ در ادامه به بررسی کاربرد های قرنیز می پردازیم.

زیبایی بخشی به دیوارها

استفاده از قرنیزی که با سایر بخش های ساختمان ازجمله دیوار و پوشش کف هماهنگی داشته باشد موجب افزایش زیبایی فضای داخلی ساختمان می شود.
استفاده از قرنیز در دکوراسیون داخلی مدرن امروزی حائز اهمیت بوده است و جلوه و زیبایی خاصی به فضای داخلی ساختمان می دهد.

عدم انتقال رطوبت

دیوارها معمولاً حساسیت زیادی نسبت به رطوبت و آب دارند، وجود قرنیز از انتقال رطوبت موجود در کف به دیوار جلوگیری می کند.

جلوگیری از آسیب به نواحی داخلی و گوشه های دیوار

برخورد اثاثیه و اشیا از جمله جاروبرقی، اسباب بازی های کودکان و… به گوشه های دیوار موجب آسیب در آن نواحی میشود، استفاده از قرنیز از آسیب به این نواحی جلوگیری می کند.

امکان عبور کابل و سیم ها در قرنیزها

معمولاً در پشت قرنیزها فضایی خالی تحت عنوان فضای پاشنه ای ایجاد می شود که سیم های تلفن و برق و… از داخل آن فضا عبور داده می شوند، امکان ایجاد فضای خالی در پشت قرنیز سنگی و سرامیکی وجود ندارد.

مخفی کردن درز انبساط در کف‌پوش ها

به دلیل تغییرات دما امکان انبساط و انقباض کفپوش هایی همچون پارکت لمینیت در طول سال وجود دارد، به همین دلیل جهت جلوگیری از آسیب به آن ها هنگام نصبشان حدود 8 میلی متر از کناره های پارکت تا دیوار فاصلی خالی گذاشته میشود تا توسط قرنیز ها پوشانده شوند.

کاهش میزان گرد و خاک در دیوار

وجود قرنیز ها از کثیفی و خاک نشستن روی لبه های پایینی دیوار جلوگیری کرده و نظافت آن ها را ساده تر می کند.

انواع قرنیز از نظر جنس:

قرنیز ام دی‌اف (MDF)

یکی از زیباترین و کاربردی ترین قرنیزها که خرید آن بسیار مقرون به صرفه است قرنیز ام دی اف می باشد، ام دی اف نوعی فیبر با چگالی متوسط است، اگرچه قرنیز ام دی اف تا حدودی در مقابل رطوبت و آفتاب مقاوم است اما توصیه می شود که به صورت مستقیم در معرض رطوبت و نور آفتاب قرار نگیرد، این قرنیز سبک بوده، روکش آن در برابر خط و خش مقاومت بالایی دارد .
قرنیز ام دی اف اکثرا در ارتفاع 11،۹،۷، ۱5 و 25 سانتیمتری در بازار ایران موجود بوده و تقریبا این ابعاد از قرنیز می تواند پاسخگوی هر سلیقه ای باشد.
قرنیزهای ام دی اف با 2 ضخامت 8 و 16 میلی متری تولید می شوند که نوع 9 سانتی با ضخامت 16 میلی متر آن، بیشترین استفاده را دارد.
قرنیز ام دی اف ۸ میل تنها برای فضاهایی که سنگ و یا سرامیک بود می تواند مورد استفاده قرار گیرد و در جاهایی که لمینیت و یا پارکت استفاده شد است حتما باید از نوع ۱۶ میل استفاده نمود. قرنیز های ام دی اف نسبت به سایر قرنیزها دارای نقش و طرح های متنوع تری هستند که می توانند مناسب هر سلیقه ای باشند و نصب آنها در کنار لمینت که آن هم مغز ام دی اف دارد، زیبایی و هارمونی بیشتری خواهد داشت.

قرنیز چوبی

این نوع قرنیز از چوب انواع درختان از جمله گیلاس، گردو، کاج، بلوط و… تولید می شود و جهت افزایش طول عمرشان با مواد شیمیایی مقاوم می شوند، امکان نصب این قرنیز در هال، پذیرایی و راه پله وجود دارد، این قرنیز نسبت به رطوبت حساس بوده، امکان خورده شدگی توسط حشرات دارد و قیمت بالاتری نسبت به نوع ام دی اف دارد.

قرنیز چوبی در بسیاری از مدل ها و طرح های مختلف در بازار موجود است. هنگام انتخاب از بین آنها باید چند نکته را در نظر گرفت. در ابتدای این عناصر ، شما باید سازگارترین نوع را با پارکت خود انتخاب کنید. برای هرشاخه قرنیر گزینه های مختلفی وجود دارد.
فقط در انتخاب و خرید قرنیز چوبی این نکته را در نظر داشته باشید که این نوع قرنیز به دلیل جنسی که دارد (چوب خالص) نسبت به قرنیز ام‌دی‌اف گران‌تر است.
از دیگر معایب استفاده از این نوع قرنیز می‌توان به مواردی از جمله آسیب زدن به محیط زیست، حساسیت بالا به رطوبت، احتمال خورده‌شدگی توسط حشرات اشاره کرد.

قرنیز سنگی

قرنیز سنگی از قدیمی ترین انواع قرنیزها است که از سنگ هایی همچون گرانیت، مرمریت و تراورتن تولید میشود، ارتفاع این قرنیز معمولاً 10 سانتی متری است و در دو نوع ساده و طرح دار قابل تولید است، این نوع قرنیز با پوشش کف سنگ و سرامیک هماهنگی بیشتری داشته و امروزه کاربرد کمتری در ساختمان ها و دکوراسیون داخلی دارد.
قرنیز سنگی وزن زیاد و مقاومت کمتری نسبت به سایر قرنیز ها دارند، برای کف پوش های لمینیت مناسب نبوده و تنوع رنگی شان نیز محدود است، همچنین قیمت بالاتری نسبت به دیگر قرنیزها دارد و برای نصب به ملات ماسه و سیمان نیاز دارند.
اصولاً این قرنیزها دارای طول بلندی هستند و همواره احتمال شکستن سنگ هنگام کار با ابزار وجود دارد. به طور معمول ارتفاع آن 10 سانتی متر است.
در کل برای قرنیز سنگی می توان از سنگ تراورتن، سنگ چینی، سنگ گرانیت و سنگ مرمریت استفاده نمود.

قرنیز پی وی سی (PVC)

قرنیز پی وی سی از چند لایه پلاستیکی تولید می شود، ظاهر این قرنیز شبیه به قرنیز چوب و ام دی اف می باشد اما با توجه به جنسش نسبت به قرنیز چوبی طول عمر بیش تر و مقاومت بیشتری در برابر رطوبت و آب دارد، امکان رنگ کردن نداشته و احتمال رنگ پریدگی آن در برابر نور مستقیم آفتاب وجود دارد. قرنیز پی وی سی در انواع سایز های 9 سانت و 7 سانت و 10 سانت قابل استفاده است.
این محصول که از پلیمری به نام پلی‌وینیل کلراید (PVC) تهیه شده، چند لایه پلاستیک ضد آب است که ویژگی‌های بسیار جالب توجهی دارد. این قرنیزها علاوه بر رنگ و طرح‌های متنوع، بسیار سبک هستند و می‌توانند در مقابل ضربه از دیوار‌ محافظت کنند.
قرنیزهای پی وی سی مزایای زیادی دارند که باعث شده طراحان بسیاری و آن را انتخاب کرده و از آن در دکوراسیون داخلی استفاده کنند. برخی از مهم‌ترین مزایای قرنیز پی وی سی عبارت است از: دوام بالا در برابر رطوبت، عدم آسیب در شرایط مختلف آب‌وهوایی، مقاومت در برابر حرارت، وزن بسیار کم، ارزان قیمت بودن و در نهایت حمل آسان آن اشاره کرد.
شما می‌توانید از انواع قرنیز پی وی سی برای پوشاندن هرآنچه که نمی‌خواهید معلوم شود، استفاده کنید. ضمن اینکه محافظت از دیوار نیز اصلی‌ترین کاربرد این ابزار است

عوامل مؤثر در انتخاب رنگ قرنیز

انتخاب و خرید قرنیز به رنگ سایر المان های موجود در دکوراسیون تان همچون رنگ پارکت، دیوار و… بستگی دارد، برای ایجاد کنتراست بیشتر میتوانید از قرنیز رنگ متضاد با پارکت استفاده کنید، همچنین امکان استفاده از قرنیز رنگ های روشن یا هماهنگ با پارکت وجود دارد.
برای نصب و کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تماس حاصل فرمایید.

لینک های مرتبط

  1. مقایسه رادیاتور قرنیزی با سیستم های گرمایشی
  2. قرنیز پلی استایرن - فروشگاه اینترنتی ساختمانی پاتوپا
  3. قیمت خرید قرنیز پلی استایرن چسبی برای سقف